Zomerse salade
Snelle en gezonde maaltijd
Soep
Kaascrackers
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en laat het filodeeg volledig ontdooien. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak het teentje knoflook en de ui in een pan met wat olie.
Stap 2
Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en bak driekwart van de lente-ui mee met de ui en de knoflook. Houd de rest van de lente-ui apart voor de garnering.
Stap 3
Snijd de aardappel in blokjes en voeg dit met de bouillon toe aan de uien en breng aan de kook. Rasp de kaas en voeg toe. Laat het geheel 10 minuten koken en pureer daarna met de staafmixer.
Stap 4
Klop ondertussen het ei en meng het andere teentje knoflook erdoor. Haal de blaadjes filodeeg van elkaar en bestrijk 1 vel met ei en leg hier vervolgens nog een plak filodeeg op en bestrijk deze ook met ei. Rasp nog wat extra kaas.
Stap 5
Leg op deze laag filodeeg 2 plakjes spek en leg hierop nog 2 lagen filodeeg en bestrijk deze met ei. Ook het bovenste velletje bestrijkt u met ei en strooi hierover sesamzaad en de geraspte kaas. Herhaal dit nog een keer. Nu heeft u twee keer 4 velletjes op elkaar liggen. Deze verdeelt u in 8 stukken per set. Leg dit op de bakplaat met bakpapier en bak in ongeveer 12 minuten af.
Garneer de soep met lente-ui ringetjes en peper. Serveer met de kaascrackers.
Eet smakelijk!