Zomerse salade
Snelle en gezonde maaltijd
Een heerlijk gerecht voor de echte kaasliefhebber!
Bereidingswijze
Stap 1
In een kleine kom, mengt u de kaas met de panko en de peterselie. Zet dit apart. Doe de bloemkool in een grote pan, dek af met water en een beetje melk en breng aan de kook. Kook het tot beetgaar en giet dan af.
Stap 2
Doe de melk en de ui in een aparte pan met wat peper en zout. In een kleine steelpan maakt u een roux door de boter te smelten. Voeg dan de bloem toe en roer tot het een geheel wordt. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de verwarmde melk toe. Haal de ui er uit, deze heeft u niet meer nodig.
Stap 3
Met een garde klopt u de melk samen met de roux en breng het geheel aan de kook. Kook dit op laag vuur, 2 minuten even zacht door of tot de saus mooi dik is geworden. Laat het niet aanbranden! Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (hete lucht). Doe de bloemkool in een ovenschotel, schep de kaasblokjes erdoor heen en giet de saus erover heen.
Stap 4
Dek af met het kaasmengsel en zet in de oven tot dit goudbruin is en begint te bubbelen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Strooi voor serveren nog wat peterselie over de schotel.
Eet smakelijk!